Enkelt å få solceller – fra bestilling til levering

Enkelt å få solceller - fra bestilling til levering

Vi hjelper deg gjennom hele prosessen når vi skal levere solceller til ditt tak. Det inkluderer søknad om støtte fra Enova, byggemelding til kommunen, søknad om finansiering og plusskunde-avtaler.

Befaring og tilbud

Solceller er smart valg for deg som vil produsere egen strøm. Vi starter med en befaring hos deg slik at vi kan skreddersydd en løsning for dine forhold. Vi ser på hvordan tak og lysforhold gir optimal utnyttelse av solcellene i forhold til ditt forbruksmønster. Solceller er en stor investering, og vi anbefaler det bare hvis det passer for deg.

Befaring og tilbud er gratis og uforpliktende, og du avgjør selv om du vil gå videre i prosessen.

Bestilling og avtaler

Før vi går i gang er det noen avtaler og søknader som du skal signere. Du får alle avtalen av oss:

  • Kjøpsavtale med oss som du signerer
  • NØK Pluss strømavtale med plusskunde-avtale fra nettselskap
  • Serviceavtale med oss
  • Byggemelding til kommunen
  • Søknad om finansiering hvis du ønsker det

Montering

Før vi kan begynne å montere varsler vi din netteier om solcelleanlegget, og avtaler tidspunkt for montering med deg. Montering av solcelleanlegget skjer på våren, sommeren og høsten når taket er snøfritt.

Økonomisk støtte

Privatpersoner kan få støtte fra Enova til solceller på helårsboliger, inntil 28.000 kroner. Vi hjelper deg med nødvendig dokumentasjon og selve søknaden. For boligsameier, borettslag og kommersielle aktører har Enova egne programmer. Når solcelleanlegget er montert kan du søke støtte fra Enova. Vi hjelper deg deg også med dette.

Næringsdrivende som bygger nytt kan søke Innovasjon Norge som har støtteordninger for næringsdrivende som bygger nytt.

Drift og service

Du får en serviceavtale som gir deg trygghet for at du får det du har betalt for. Etter tre år foretar vi en befaring for å sjekke at anlegget produserer som det skal, er skadefritt og festet, at invertere og koblinger er i orden og at taket ikke har fått skader etter montering.

Gunstig finansiering

Gjennom Sparebank 1 Østlandet tilbys våre kunder en gunstig avtale for finansiering av solcelleanlegg. EnergiPluss ordner alt med avtalen for deg og du får en forutsigbar og trygg nedbetaling til en gunstig rente.