Fordeler for deg med egen bolig

Solceller er i dag den enkleste måten vi som privatpersoner kan bidra til mer fornybar energi og en klimavennlig fremtid. Det er også en smart investering som gir avkastning over tid. Derfor ser vi også at etterspørselen etter solceller til bolig øker kraftig.

Styr forbruket ditt

Den optimale effekten får du når du styrer forbruket ditt til den tiden på dagen du produserer mest strøm

Våren og høst gir god effekt

Forbruksmønsteret til en husholdning sammenfaller godt med produksjonen av solceller. Vi bruker strøm til å varme opp boligen, og solen gir oss egen produksjon både formiddag og ettermiddag.

Om sommeren selger du overskuddstrømmen

En vanlig husholdning bruker lite strøm om sommeren. Men med sol fra tidlig morgen til sent på kveld vil du produsere mer strøm enn du bruker. Denne delen av året får du et større overskudd av egenprodusert strøm. Dette selger du tilbake til strømleverandøren.

Smarte grep hjemme for å styre forbruket

Det er enkelt å styre forbruket ditt til den tiden på døgnet solcellene produserer mest strøm. Den største effekten får du ved å benytte tidsstyring på varmtvannsberederen slik at du varmer opp vannet på dagtid med egen solstrøm. Nye vaske- og oppvaskmaskiner har også tidsstyring og kan settes i gang på dagtid. Spesielt vinterstid vil slike tiltak gi deg stort utbytte av strømmen du produserer på dagtid. Så gjør det ingen ting at du er på jobb når solen skinner.

Maksimal effekt ved -5 grader

Visste du at solceller produserer maksimalt ved minus fem grader? På en kald, solrik vinterdag med reflekterende snø kan du derfor få høy ytelse fra solcellene. Nord-Østerdal og Trøndelag, med sitt kjølige klima er godt egnet for solceller.

Les mer om produksjon fra solcellene om vinteren

Vi hjelper deg å bruke solcellene optimalt

  • Med utgangspunkt i ditt forbrukmønster gir vi deg råd om smarte tiltak slik at du får utnyttet din egen produksjon optimalt.
  •  Vi finner også den strømavtalen som gir deg best avkastning på salg av overskuddstrøm